Woning taxeren

Uw woning taxeren

Indien u een ander huis koopt, wil de bank graag weten wat de waarde van uw nieuw gekochte woning is. Ook als u uw huidige hypotheek gaat oversluiten is er een taxatierapport nodig van uw huidige woning. Bij een voorgenomen verbouwing kunnen wij rekening houden met een eventuele waardestijging en de waarde vaststellen na verbouwing.

De bank verlangt dan een rapport van een beëdigde en/of gecertificeerde makelaar/taxateur ingeschreven bij de Stichting VastgoedCert, kamer Wonen/MKB. Veel geldverstrekkers nemen uitsluitend genoegen met een rapport van een taxateur die is gevestigd in de regio/plaats waarin de woning is gelegen en bovendien lid is van de Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g. en vastgoeddeskundigen NVM.

 

Veel geldverstrekkers willen ook nog een zogenaamd gevalideerd NWWI rapport. Een NWWI taxatie is een zeer uitgebreid rapport en wordt gecontroleerd en gevalideerd door het onafhankelijke taxatie instituut NWWI. Pieter van der Plas, Makelaar voor Almere voldoet aan al deze eisen. Mede door onze ruim 30  jaren ervaring in Almere kunnen wij een betrouwbaar rapport voor u samenstellen.


Voor een zogenaamde NWWI taxatie berekenen wij € 550,=. Is er sprake van nieuwbouw of een verbouwing dan bedragen de taxatiekosten € 595,=.Alle bedragen inclusief b.t.w. en bijkomende (validatie)kosten. De kosten van een taxatie benodigd voor een hypotheekaanvraag zijn bovendien veelal fiscaal aftrekbaar voor uw aangifte inkomstenbelasting.

Geïnteresseerd? Vul het formulier in onder 'contact' of bel voor een afspraak of aanvullende informatie: 036-750 3 790.