Mijn favorieten

Woning taxeren

Uw woning taxeren

Indien u een ander huis koopt, wil de bank graag weten wat de waarde van uw nieuw gekochte woning is. Ook als u uw huidige hypotheek gaat oversluiten is er een taxatierapport nodig van uw huidige woning. Bij een voorgenomen verbouwing kunnen wij rekening houden met een eventuele waardestijging en de waarde vaststellen na verbouwing.

­

­

De bank verlangt dan een rapport van een beëdigde en/of gecertificeerde makelaar/taxateur ingeschreven bij de Stichting VastgoedCert, kamer Wonen/MKB.­Veel geldverstrekkers nemen uitsluitend genoegen met een rapport van een taxateur die is gevestigd in de regio/plaats waarin de woning is gelegen en bovendien lid is van de Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g. en vastgoeddeskundigen NVM.

­

­

Tegenwoordig zijn er twee soorten taxatierapporten. Het normale rapport en een zogenaamde NWWI taxatie. Een NWWI taxatie is een uitgebreider rapport en wordt gecontroleerd en gevalideerd door het onafhankelijke taxatie instituut NWWI.

­

Vraag aan uw bank of tussenpersoon welk rapport nodig is, om onnodige kosten te voorkomen.

­

­

Pieter van der Plas, Makelaar voor Almere voldoet aan al deze eisen. Mede door onze ruim 30­ jaren ervaring in Almere kunnen wij een betrouwbaar rapport voor u samenstellen.­Ook voor het taxeren hebben wij interessante tarieven. Een normale taxatie kost € 395,= en een NWWI taxatie € 445,=. Alle bedragen inclusief b.t.w. en bijkomende kosten.

­

­

De kosten van een taxatie benodigd voor een hypotheekaanvraag zijn bovendien fiscaal aftrekbaar voor uw aangifte inkomstenbelasting.

­

Geïnteresseerd? Vul het formulier in onder 'contact' of bel voor een afspraak of aanvullende informatie: 036-750 3 790.

­

­

Meer info